Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!
ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη έδωσε νέα δυναμική και προοπτική τόσο για την Αριστερά όσο και την κοινωνία γενικότερα. Η ελληνική κοινωνία αποφάσισε να στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα, απορρίπτοντας την μνημονιακή πολιτική λιτότητας, φέρνοντας για πρώτη φορά το ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τη Νέα Δημοκρατία του 18,8%(!) και πάνω από το 13,1 του ΠΑΣΟΚ, το πλέον χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του «σοσιαλιστικού» κινήματος. Το λαϊκό αίτημα για κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πλέον ξεκάθαρο. Θλίψη, ωστόσο, προκαλεί η είσοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη βουλή με ποσοστό που άγγιξε το 7%, για ένα λαό που έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει ναζισμός και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον αντιφασιστικό αγώνα.

Η ριζοσπαστική Αριστερά, με τις θέσεις της και την αταλάντευτη στήριξη των κοινωνικών αγώνων, επέφερε ταυτόχρονα μια πολιτική ανατροπή και μια ιστορική ήττα του δικομματισμού, που τρέμουν όλες οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Το κάλεσμα για ενωτική συμπόρευση της Αριστεράς και η γραμμή ανυπακοής στην σημερινή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ αποτυπώθηκε και στην κάλπη. Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από τη δική της αλήθεια, όταν μια νέα προοπτική ανοίγεται για το λαό και τη νεολαία, που ρίχνει τις μάσκες του δικομματισμού, των φασιστών και σαλπίζει την αντεπίθεση των λαών, σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Μέσα στις σχολές βέβαια, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου. Όταν βλέπουμε τη ΔΑΠ να καταθέτει ‘’κοινωνική πρόταση’’, την ίδια ώρα που η ΝΔ μας υπόσχεται 1.500.000 άνεργους, κλείσιμο εστιών-σχολών, απολύσεις κλπ. είναι τουλάχιστον αστείο να ακούμε το τραγικό: ‘’άλλο ΔΑΠ κι άλλο Νέα Δημοκρατία’’. Μήπως κι η ΟΝΝΕΔ(που έχει αντίστοιχες ‘’κοινωνικές προτάσεις’’)δεν έχει καμμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία; Στο ίδιο μοτίβο και η ΠΑΣΠ συνεχίζει να μην τοποθετείτε δημόσια για τις πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας να αποδέχεται μέσω της εκκωφαντικής σιωπής την παρούσα κατάσταση. Αυτή την κατάσταση που «κουρεύει» με το PSI 13εκ. από το ΕΚΠΑ, κόβει συγγράμματα-σίτιση-στέγαση και οδηγεί τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η δική μας πρόταση συνεχίζει να καλεί τις δυνάμεις της Αριστεράς σε συμπαράταξη στις σχολές, σε ένα κοινό μέτωπο προάσπισης των κεκτημένων της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας Παιδείας, κατάργησης του αντιδραστικού νόμου Διαμαντοπούλου, κατάργησης Μνημονίων και αντεργατικών νόμων, εναλλακτική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με άξονες την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια. Η πολιτική ανατροπή της Κυριακής 6ης Μάη έχει μετατρέψει την μέχρι πρότινος κατάθλιψη σε ελπίδα, την μοιρολατρία της ήττας σε προοπτική νίκης στο σήμερα. 

Ήρθε η ώρα της Αριστεράς!
Στις 16 Μάη στηρίζουμε Αριστερή Ενότητα!
Ἀνάσταση
Νὰ τ᾿ ἡ μεγάλη νύχτα! Καλὴ νύχτα!
Ψηλὰ τὸ κυπαρίσσι σὲ καλεῖ.
- Ἔλα, δὲν ἔχεις τίποτα νὰ χάσεις
μάιδε νὰ θυμηθεῖς καὶ νὰ ξεχάσεις
………………………………
Ἂν ἔκανες τὸ χρέος σου στὸ λαό,
σὰν ξεχυθεῖ μὲ πάθος παλαιὸ
τὴν πᾶσαν ἀτιμία νὰ συνεπάρει,
μ᾿ ἄλλους πολλοὺς θά ῾χει κ᾿ ἐσὲ μπροστάρη.
Κ.Βάρναλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου