Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ!!!


Την Πέμπτη 11/12 και την Παρασκευή 12/12 η Πανσπουδαστική απαγόρευσε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής την είσοδο τους στη Σχολή λέγοντας τους ότι δε γίνονται μαθήματα, δεν υπάρχει κανείς στη σχολή και δε θα γίνει Γενική Συνέλευση. Χωρίς ίχνος νομιμοποίησης από το μαζικό κίνημα (που τόσο πολύ πονάνε),τη γενική συνέλευση δηλαδή του συλλόγου μας,έκλεισαν τη Σχολή και έδιωχναν τους φοιτητές αφούεπικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σημειώστε εδώ ότι σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί ποτέ να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνουΤην ίδια στιγμή στην Αula είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές περιμένοντας να αρχίσει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, προκειμένου ο Σύλλογος να συζητήσει και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για τη συμμετοχή του στις πορείες διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και ενάντια στην κρατική καταστολή.
Η Πανσπουδαστική απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται μακριά από μαζικούς αγώνες και κινήματα. Μπροστά στο φόβο των Γενικών Συνελεύσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών αποφάσισε με αυταρχικό τρόπο να κλείσει όχι μόνο τη Φιλοσοφική αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά δίνοντας για μία ακόμη φορά χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση. Στόχος; Κοινός: «ΗΣΥΧΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»!Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητά "εθνική ομοψυχία και ενότητα" από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή το συμβιβασμό του κινήματος και της Αριστεράς, η ηγεσία της ΚΝΕ διαλέγει να νεκρώσει τις σχόλες με πρόσχημα το φόβο επεισοδίων. Την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ συναινεί και μαζί με τη ΔΑΚΕ ακυρώνει την πορεία της απεργίας στις 10/12, οι δυνάμεις το "ταξικού" ΠΑΜΕ, διάλεξαν να μη βαδίσουν προς τη βουλή με το ίδιο πρόσχημα. Μπράβο σύντροφοι της Πανσπουδαστικής που διατηρείτε τόσο καλά και «περιφρουρημένα» την ησυχία, την τάξη, την ασφάλεια στη χώρα μας.. Απόδειξη άλλωστε είναι και τα συγχαρητήρια που δεχτήκατε πάλι..αυτή τη φορά όμως από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον Γεωργιάδη και τον Καρατζαφέρη!!!Τα συμπεράσματα δικά σας…
Δε μας εκπλήσσει όμως η στάση της Πανσπουδαστικής και του ΚΚΕ, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συκοφαντεί τις νεανικές εξεγέρσεις, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο καθώς έφτασε στο σημείο να δηλώσει επίσημα ότι ο κόσμος που εξεγείρεται είναι σωματέμποροι και πράκτορες ξένων συμφερόντων!!!!!
Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να κάνει η αριστερά σε μια τέτοια συγκυρία; Να μιλάει για «κρυφτούλι» μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας και να κάνει ξεχωριστές πορείες; Αυτό μας φέρνει πιο κοντά σε ένα σενάριο που λέει να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων και της διαφθοράς; Μας φέρνει πιο κοντά ώστε αυτή η νέα γενιά που είναι τώρα στους δρόμους να διεκδικεί και αύριο τα δικαιώματά της και να μπορεί να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον; Εμείς λέμε πως μάλλον όχι.. Αυτό που η αριστερά οφείλει να κάνει δεν είναι να καταγγέλλει τους εξεγερμένους και να τοποθετείται σαν να βρίσκεται απ’ έξω..αλλά να βρίσκεται μέσα στην εξέγερση για να μπορεί να προσανατολίσει, να επηρεάσει και να μάθει απ’ αυτήν.. Στη δεδομένη στιγμή, η κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη από ποτέ και η πολιτική της απονομιμοποιημένη. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να βγούμε δυναμικά με αγώνες. Να συνδέσουμε την οργή μας με τον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων τους σε παιδεία εργασία και τη διεκδίκηση μας καλύτερης ζωής. Με αποφασιστικό αγώνα διαρκείας με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο και κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε την πολιτική τους αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, για να μας φοβάται και η επόμενη!
Φτάνουν πια οι συμβιβασμοί!
Όλοι στον αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου