Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
Σήμερα το πρωί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κλείσουν την ΑΣΟΕΕ με πρόφαση τον ιό της γρίπης. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να γίνει Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει ο Σύλλογος τις κινητοποιήσεις ενόψει Δεκέμβρη. Προς μεγάλη έκπληξη οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βρέθηκαν μπροστά σε διμοιρίες ΜΑΤ που τους εμπόδισαν να μπουν στη σχολή και να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Με χρήση βίας και χημικών αποπειράθηκαν να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου, ορισμένοι από αυτούς μάλιστα τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στο χώρο του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές όμως κατάφεραν αμέσως να συγκροτηθούν δυναμικά για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στις διαδικασίες του συλλόγου, να υπερασπιστούν το άσυλο.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» που σε συνεργασία με τον πρύτανη κλείνουν για δεύτερη φορά τις σχολές με φασιστικό τρόπο και εμποδίζουν τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και καταπατούν το άσυλο. Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά να εισβάλει στα Πανεπιστήμια.
Απαιτούμε να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής από τους χώρους των Πανεπιστημίων.
Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις πρακτικές της ΝΔ, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία.
Εμείς τους απαντάμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους! Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και τις κινητοποιήσεις μας! Δε θα επιτρέψουμε ούτε στις πρυτανικές αρχές, ούτε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε σε κανέναν άλλο να περιορίσει τους αγώνες μας, να καταστρατηγεί το άσυλο, δε θα τους επιτρέψουμε να «κλείσουν» Δεκέμβρη.
Η τρομοκρατία δεν μας σταματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου