Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

το κράτος παρακράτησε


Το κράτος αμόλησε και σήμερα τα μαντρόσκυλά του ενάντια σε συνδικαλιστές εργατικών σωματείων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Βρούτση ότι τα εργασιακά κεκτημένα είναι αποτέλεσμα "πελατειακών σχέσεων". Εμείς από τη μεριά μας να τους θυμίσουμε πως είναι αποτέλεσμα σκληρών κοινωνικών αγώνων και να τους δηλώσουμε πως θα δώσουμε ακόμα πιο σκληρούς αγώνες για να απαλλαγούμε από την πολιτική τους, να ανατρέψουμε τους υπάρχοντες συσχετισμούς εξουσίας, να διεκδικήσουμε πραγματική δημοκρατία και αξιοπρέπεια και να δομήσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης, της αυτοργάνωσης, της χειραφέτησης. Επίσης να θυμίσουμε πως σήμερα ήταν το ίδιο κράτος (άρα η ίδια πολιτική εξουσία, με τον ίδιο πολιτικό σχεδιασμό..και τα ίδια μαντρόσκυλα) με αυτό που στοχοποίησε οροθετικές ιερόδουλες, οργάνωσε πογκρόμ ενάντια μεταναστών, "εξόπλισε με βαρύτερο οπλισμό τους φασίστες", επιτέθηκε και κατασυκοφάντησε καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ καθημερινά επιτίθεται σε δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, παροχές (υγεία, παιδεία). Πρόκειται λοιπόν για μια γενικευμένη επίθεση των κυριάρχων ενάντια σε όσους/ες αντιστέκονται (όπως και αν αντιστέκονται), συνοδεύομενη από μια σκληρή βιοπολιτική και ταξική επίθεση, υιοθετώντας μια στάση "αντεπανάστασης", αν δώσουμε μια πιο χαλαρή, αλλά πολύ ουσιαστική, έννοια στη λέξη επανάσταση, ως τη μετωπική και συνολική αμφισβήτηση του κυρίαρχου. Οι συνελεύσεις, οι απεργίες, τα δίκτυα αλληλεγγύης, οι καταλήψεις, οι κοινωνικοί χώροι, τα αντιφασιστικά μέτωπα, τα εγχειρήματα αυτοργάνωσης, η διεκδίκηση ελεύθερου χώρου, είναι ακριβώς ο πυρήνας της αμφισβήτησης της κυρίαρχης αφήγησης και δόμησης του κοινωνικού υποδείγματος των υποτελών. Πάνω σε αυτόν τον πυρήνα θα μπορέσει το ανταγωνιστικό κίνημα να συγκροτήσει και να διεκδικήσει την εναλλακτική του πρόταση. Δεν είναι λοιπόν ανομία, είναι αντίσταση και αυτονομία.. Μας αγοράζουν την ευτυχία, θα τους την κλέψουμε!

ΥΓ: Ελπίζουμε το ΚΚΕ "να σπάσει και τις ιδεολογικές του βιτρίνες" έπειτα από τις σημερινές "συγκρούσεις" και να επανεξετάσει τις αναλύσεις του περί κράτους και συμμαχιών..


Όλες και όλοι αύριο στις 8 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως στη συγκέντρωση αλληλεγγύης των 35 συλληφθέντων που περνούν από εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου