Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αυτοδυναμία της ΔΑΠ ; Ποτέ στη νομική…ούτε και πουθενά!


Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να κάνεις πολιτική μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Υπάρχει ο δρόμος των σημειώσεων, των πελατειακών σχέσεων, της στήριξης των κεντρικών κυβερνητικών επιλογών, των ρατσιστικών και σεξιστικών θυλάκων. Υπάρχει ο κυρίαρχος δρόμος της ΔΑΠ νομικής.
download (1)Το να ακολουθήσεις των κυριάρχο δρόμο είναι η πιο εύκολη επιλογή. Μία επιλογή που εξασφαλίζει μια ζωή άνετη και ίσως περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ένα πτυχίο στα τέσσερα χρόνια, κοινωνικοποίση μέσα από τον κομματικό σωλήνα που βγάζει μέχρι και πρωθυπουργούς (άρα γιατί όχι και μία αντίστοιχη προσδοκία). Μπορείς να φτιάξεις μία αποστειρωμένη καθημερινότητα, μία ακαδημαική ζωή περιστρεφόμενη γύρω από τη βούληση της ΔΑΠ, μία σιωπηρή στήριξη της πολιτικής της λιτότητας, μία αποδοχήτου σεξισμού. Με απλά λόγια μία ακαδημαική ζωή χωρίς αξιοπρέπεια..
Στις φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης θα κριθεί αν αυτός ο τρόπος να ζεις θα γίνει ηγεμονικός στο φοιτητικό σύλλογο. Θα κριθεί αν η απουσία γενικών συνελεύσεων, η «βοήθεια» στις εγγραφές, η αποδοχήτου σχεδίου Αθηνά και μία πιθανή θεσμική απονομιμοποίηση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος και η απόφαση του συλλόγου της νομικής.
Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να κάνεις πολιτική στη σχολές. Υπάρχουν τρόποι που οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους άλλους ανθρώπους, βασισμένες στα κοινά προβλήματα, αλλά και τα κοινά τους όνειρα. Υπάρχουν όλοι/ες αυτοί/ες που συζητάμε, συναποφασίζουν, συγκροτούν εστίες αντίστασης, προσπαθούν να διαμορφώσουν δημοκρατικές γενικές συνελεύσεις, φτιάχνουν κοινωνικούς χώρους από το μηδέν. Υπάρχουμε εμείς που ξεφεύγουμε από το άτομο και φτιάχνουμε τη συλλογικότητα.
Σε κάθε στιγμή της ζωή μας μέσα στις σχολές και την Τετάρτη 17 Απριλίου αυτές οι σχέσεις που οικοδομούμε θα αναμετρώνται με την ανάθεση και τον ατομισμό. Ενάντια ακόμα και στην ιδέα ότι μπορεί η αναξιοπρέπεια να γίνει κυρίαρχη επιστέφουμε στον κοινωνικό μας χώρο, στηρίζουμε την αριστερά στις σχολές.
Αξιοπρέπεια-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη.

από: aren ilegal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου