Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ, ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ –ΠΛΑΙΣΙΟ

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, διαρροές και ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ, 600 διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ οδηγούνται σε διαθεσιμότητα.
Ο Υπουργός Παιδείας υιοθετεί έναν εντελώς άναρχο «σχεδιασμό» με την επαπειλούμενη οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της Διαθεσιμότητας-Απολύσεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα, Παρασκευή 20.9.2013, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:  • Συνεχίζουμε την Απεργιακή μας Κινητοποίηση με απόφαση και της Ομοσπονδίας μας από Δευτέρα 23/9/2013 έως Παρασκευή 29/9/2013.
  • H Απεργιακή μας Κινητοποίηση αρχίζει από τη στιγμή της λήξης της Γενικής Συνέλευσης (συμπεριλαμβάνεται το Σαββατοκύριακο 21-22/9/2013) και αφορά στο σύνολο των διοικητικών και επικουρικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου.
  • H Απεργιακή μας Κινητοποίηση εκφράζεται και με το γενικό, καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.
  • Ενημερώνουμε τη Διοίκηση και τους Κοσμήτορες των Σχολών ότι  η απεργιακή κινητοποίηση θα περιφρουρείται από συγκεκριμένες ομάδες μελών και για να καλυφθεί το μέγεθος του Ιδρύματος, θα υπάρχει κεντρική συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από το μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, καθώς και από συναδέλφους από το σύνολο των πανεπιστημιακών χώρων.
  • Συμμετέχουμε όλη τη εβδομάδα στις κινητοποιήσεις του Τριτοβαθμίου Δημοσιοϋπαλληλικού Οργάνου (ΑΔΕΔΥ).
  • Καταγγέλλουμε τις όποιες αποφάσεις για δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών από διοικήσεις Τμημάτων ή Σχολών, της διοικητικής ιεραρχίας ή μεμονωμένων προσώπων όπως (α) η απόφαση της Θεολογικής Σχολής που θέλει την υποκατάσταση των καθηκόντων του Γραμματέα από μέλος ΔΕΠ ενώ η Θεολογική Σχολή δήθεν συμπαραστέκεται στην απεργία μας και, (β) τις ενέργειες του Τμ. Γεωλογίας  ενάντια στην ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (από 5.9.13) για απεργία.
  • Το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο συστάθηκε στις 20/9/2013 (ΦΕΚ 2337) με έδρα το Παν/μιο Αθηνών, είναι αυτό που επικυρώνει τις απολύσεις μας και επομένως δεν έχει θέση στους χώρους του ιδρύματος. Συνεπώς οι συνεδριάσεις του σε οποιαδήποτε κτηριακή εγκατάσταση του ιδρύματος είναι ανεπιθύμητη.
  • Καλούμε όλους τους φορείς του Πανεπιστημίου Αθηνών (συλλόγους φοιτητών, διδασκόντων, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, συμβασιούχων) να σταθούν με υπευθυνότητα απέναντι στην καρατόμηση του διοικητικού πυλώνα του ιδρύματος, με αποφάσεις έμπρακτης συμμετοχής στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.
  • Είμαστε σε συνεχή Γενική Συνέλευση και καλούμε όλους τους συναδέλφους στο κεντρικό κτήριο τη Δευτέρα 23.9.2013 7:30π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου