Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις και ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης 18/10 του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ


1)ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η Γ.Σ. στις 18 Οκτωβρίου 2013 ψήφισε ομόφωνα το πλαίσιο αγώνα ως εξής :

1) Πενθήμερη απεργία 21-25.10.2013 και υποστήριξη της απόφασής μας στην Ομοσπονδία. Περιφρούρηση της απεργίας και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.
2) Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 19-20.10.2013.
3) Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
4) Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή, η λειτουργία της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.
5) Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:
• Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ).
• Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.
• Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.
• Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.
• Οι φοιτητές της Α’ ΦΕΠΑ να σιτίζονται στο εστιατόριο της Ιατρικής με βάση υπάρχουσα κατάσταση.
6) Καμία ατομική υποβολή στοιχείων. Θα υποβάλλουμε την Δήλωση αδυναμίας συμπλήρωσης της ατομικής απογραφής ή οποιασδήποτε άλλης διοικητικής πράξης τη Δευτέρα 21/10/2013 στο Γραφείο της Απεργιακής Επιτροπής στο Κεντρικό Κτήριο του Παν/μίου Αθηνών.
7) Επόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου την Τετάρτη 23/10/2013.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ
1) Ως απεργοί, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, όπως άλλωστε κάνουμε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα μας.
2) Την Τρίτη 22/10/2013, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην ολοήμερη συγκέντρωση έξω από την Βουλή, ημέρα συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας αλλαγής του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα
3) Τετάρτη 23/10/2013 και ώρα 14:00 συμμετέχουμε σε τοπική πορεία στου Ζωγράφου από κοινού με συλλογικότητες της γειτονιάς και φοιτητικά σχήματα
4) Πέμπτη 24/10/2013 και ώρα 12:00, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Καλούμε τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν.
5) Μετατροπή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε δράση των απεργών με παρουσία τους στα Προπύλαια

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης Σ. Σαλονικίδης Α. Γόντικα Β. Πεντογάλου


2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Καταδικάζουμε την απροειδοποίητη και αδικαιολόγητη απόλυση μέλους του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής από το βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης" στο Χαλάνδρι και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του.

Πρόκειται για μια απόλυση καθαρά εκδικητική, καθώς η εργαζόμενη συνδικαλιζόταν και απεργούσε. Έπειτα από 6 χρόνια εργασίας αντικαταστάθηκε από υπάλληλο, που η ίδια η απολυμένη εκπαίδευσε και που, βεβαίως, προσελήφθη με σαφώς μικρότερο μισθό, βάσει του νέου μνημονιακού αντεργατικού οπλοστασίου.
Καταγγέλλουμε την αδιάλλακτη στάση του εργοδότη, Θ. Βασιλόπουλου, που αποφεύγει κάθε συζήτηση με το Σωματείο και που αδιαφορεί για τη γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία τάχθηκε υπέρ της εργαζόμενης, καλώντας τον να την επαναπροσλάβει.
Καταγγέλλουμε την εργοδοτική ένωση των μεγάλων αφεντικών του κλάδου, ΕΝΕΛΒΙ, που στοχεύει στο να κάμψει τη δράση και τη δυναμική αντίσταση του σωματείου και των εργαζομένων ενάντια στην ασυδοσία τους.
Στηρίζουμε, μαζί με πλήθος άλλων εργαζομένων και συλλογικοτήτων, τον αγώνα του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής για επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Όταν απολύουν έναν από μας θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους!

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης Σ. Σαλονικίδης Α. Γόντικα Β. Πεντογάλου



3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια και παράλληλα διακόπηκε η λειτουργία των εστιατορίων σε εστίες και σχολές. Δύο ημέρες αργότερα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε από τους διευθυντές των εστιών τις ημέρες που έμειναν κλειστά τα εστιατόρια να μη δοθούν τα αντίστοιχα χρήματα στους εργολάβους, επικαλούμενοι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σύμφωνα με την οποία να διακόπτεται η σύμβαση με τους εργολάβους σε περίπτωση απεργίας. Η κίνηση αυτή είχε καθαρά απεργοσπαστικό χαρακτήρα και είχε στόχο να φέρει τους διοικητικούς απέναντι στους εργολαβικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο της ΦΕΠΑ λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την έναρξη της απεργίας και έκτοτε παραμένει κλειστό για να μην τεθεί σε κίνδυνο η απεργία των διοικητικών. Ο εργολάβος είχε πει προφορικά ότι θα κατέβαλλε τα ένσημα των εργαζομένων, κάτι που φαίνεται προβληματικό δεδομένης της λύσης της σύμβασης κατά την απεργία. Μάλιστα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ο κ. Παλαιολόγου, ο εργολάβος του εστιατορίου της ΦΕΠΑ απέλυσε τους 22 εργαζόμενους του εστιατορίου για να μην πληρώσει τα ένσημά τους.

Είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργούν οι εργολαβίες: τρομοκρατία, επισφάλεια, μισθοί πείνας. Στην προκειμένη δε περίπτωση το καθεστώς αυτό αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για δύο μήνες και τους οδηγεί στην ανεργία, με στόχο να χτυπηθεί η απεργία των διοικητικών.

Καταγγέλλουμε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την National Services, την εταιρεία του εργολάβου, που εκμεταλλεύονται την απεργία των εργαζομένων, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα από το κλείσιμο των εστιατορίων, για το οποίο καμία ευθύνη δε φέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Απαιτούμε την πληρωμή των εργαζόμενων για το διάστημα της απεργίας, κατά το οποίο δε λειτούργησε το εστιατόριο και την άμεση επαναπρόσληψη των 22 εργαζόμενων.
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης Σ. Σαλονικίδης Α. Γόντικα Β. Πεντογάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου