Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο η 69η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Προφανώς η Υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, θα επιδιώξει τη περαιτέρω νομιμοποίηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την οικοδόμηση ενός Πανεπιστημίου στα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο «δημοκρατικός» διάλογος χωρίς συνομιλητή!

Ήδη όμως η κυβέρνηση έχει συναντήσει κλειστές πόρτες από πάρα πολλές πανεπιστημιακούς συγκλήτους ανα την Ελλάδα που καταδικάζουν το κείμενο διαβούλευσης και δεν συμμετέχουν στο διάλογο για την παιδεία, που μόνο διάλογος δεν είναι, αφού θέτει τις βάσεις για την σταδιακή κάταργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας στο πλαίσιο των Πανεπιστημίων.

Μας κλέβουν το μέλλον…

Η κατάργησης της ακαδημαικής αυτοτέλειας, η συγκρότηση διορισμένων από την κυβέρνηση συμβουλίων διοίκησης, η οικονομική αυτοτέλεια και η είσοδος Manager που θέτουν τη βάση των διδάκτρων αλλά και η εξατομίκευση των πτυχίων, μέσω του ατομικού φακέλου προσόντων και τις πιστωτικές μονάδες είναι μέτρα που σε συνδυασμό με τα κέντρα αριστείας και την ίδρυση πανεπιστημίων δύο ταχυτήτων καταργείται ουσιαστικά κάθε έννοια επιστημονικής συνοχής και συλλογικής διεκδικήσης και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα πεδίο πλήρους εντατικοποίησης και αυταρχικοποίησης των συνθηκών σπουδών.

Να τους κάνουμε Παρελθόν!

Απέναντι σε ένα πανεπισιτήμιο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πλήρως ενσωματωμένο στις ανάγκες της αγοράς και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες. Στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης οι φοιτητές έδειξαν πως ξέρουν να αντιστέκονται και να παλεύουν για το δικαίωμά τους στη γνώση και την εργασία. Παρ’ όλη την καταστολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το φοιτητικό κίνημα έδειξε πως δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται. Να τους χαλάσουμε λοιπόν τα σχέδια! Να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις και να πάμε στο Λαύριο για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αμφισβητήσουμε όλους αυτούς που φτιάχνουν ένα μέλλον για εμάς χωρίς εμάς!

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου