Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΡΙΟΣ Z: Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ


Την Πέμπτη 11 Μάρτη κατά τη διάρκεια της πανεργατικής πορείας ενάντια στα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, ο Μάριος Ζ. 28χρονος καθηγητής κολύμβησης, συνελήφθη για ρίψη μολότοφ με την επιβαρυντική περίσταση της κουκούλας, σύμφωνα με τον απαράδεκτο νόμο της ΝΔ. Παρ όλο που δεκάδες μάρτυρες, όπως και φωτογραφικό υλικό πιστοποιούν την ανακρίβεια των σχετικών κατηγοριών, ο Μάριος Ζ. κρίθηκε προφυλακιστέος με μόνη τη μαρτυρία ενός αστυνομικού και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων (Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προφυλακιστέος κρινεται μόνο όποιος θεωρείται ύποπτος φυγής ή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επαναλάβει την πράξη του). Βασικό μάλιστα επιχείρημα του ανακριτή ώστε να πιστοποιήσει την αξιοπιστία του αστυνομικού ήταν ότι τον ξέρει και είναι θεοσεβούμενος οπότε δεν θα ψευδομαρτυρούσε (!!!!!) Σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί η στάση της ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ, η οποία όταν συγκαλέστηκε ΔΣ και κατατέθηκε ψήφισμα από την ΑΡ.ΕΝ που ζητούσε την άμεση απελευθέρωση του Μάριου, αρνήθηκε να υπογράψει λέγοντας πως «γι αυτό είναι αρμόδια η δικαιοσύνη».

Τι συμβαίνει όμως ώστε αθώοι να συλλαμβάνονται και να βρίσκονται τουλάχιστον ένα μήνα αναίτια στη φυλακή? Όλα αυτά οφείλονται σε "ανικανότητα" ή σε κάποια τρέλα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών??Μάλλον όχι. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και οποιαδήποτε άλλη αναλάβει να βγούμε απ την κρίση μέσα απ’ την ισοπέδωση των εργαζομένων και της νεολαίας, θέλουν να προλάβουν και να καταστείλουν κάθε αγώνα, κάθε συμμετοχή σε πράξεις αντίστασης, ακόμα και σε αυτές που θεωρούνται δεδομένες και νόμιμες, όπως η συμμετοχή σε μια διαδήλωση. Με το παράδειγμα του Μάριου Ζ. οι κυρίαρχοι μας θυμίζουν πως όταν τελειώνει η περιβόητη "συναίνεση" ξεκινά η καταστολή και οι αναίτιες συλλήψεις. Εμείς όμως ξέρουμε πως οι αγώνες μας ειδικά όταν φτάνουν να γίνονται για να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα (σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, περιθαλψη, ασφάλιση κλπ) είναι αναγκαίοι όσο ποτέ.


• Άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζ. Ούτε άλλη μια μέρα στη φυλακή.Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.
• Κάτω τα χέρια απ τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλονται

Για μένα το λοπόν το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο ειν' ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδιζει , ειν' ένας άνθρωπος που τον αλυσοδενουνε
Ναζίμ Χικμέτ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου