Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑ… ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ!


 Φαίνεται πως η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ προτιμούν να ανταλλάσουν ραβασάκια με τον υπουργό παιδείας παρά να συμμετέχουν και να τοποθετούνται στις Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου. Μετά απ’ τη μαζικότατη συνέλευση-εκδήλωση φοιτητών και καθηγητών για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ  που πραγματοποιήθηκε στην AULA 24/2 φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι φοιτητές θέλουν όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να αποφασίσουν για τις μεταρρυθμίσεις του πανεπιστημίου μέσα απ τις δικές τους συλλογικές διαδικασίες. Στη πρόταση των αριστερών παρατάξεων και σχημάτων να γίνει Γενική Συνέλευση στις 27/2 η ΠΑΣΠ-ΔΑΠ θεώρησαν προτιμότερο να σταλθεί επιστολή στον υπουργό παιδείας ώστε να τον παρακαλέσουμε να εξαιρεθεί απ το νομοσχέδιο η φιλοσοφική(!), αφού οι μεταρρυθμίσεις που την αφορούν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό!!

Θέλουμε να "θυμίσουμε" στις φοιτητικές παρατάξεις της κυβέρνησης ότι ο σκοπός είναι ένας: η εξαφάνιση του δωρεάν και δημόσιου πανεπιστημίου και η μετάλλαξή του σε φροντιστήριο με πιστοποιητικά, η πλήρης υποτίμησή του, η εξίσωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων της αγοράς και των ΙΕΚ και γενικά η υπαγωγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες και τα συμφέροντα της αγοράς. Με τα παρακάλια και την αλληλογραφία ποτέ κανένας αγώνας δε νίκησε ούτε θα περιμένουμε έλεος απ΄τους υπουργούς της μνημονιακής κυβέρνησης, την πολιτική των οποίων η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα. Εμείς την ενότητα μας απέναντι στην επίθεση του πανεπιστημίου θέλουμε να τη δείξουμε μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, στους δρόμους και όχι με ψευτοεπιστολές.

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη πολιτική επιλογή της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ να μη συμμετέχουν και να υπονομεύουν κάθε συλλογική διαδικασία, καθώς δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και αρκούνται σε μοιράσματα σημειώσεων και διοργάνωση πανηγυριών υποκουλτούρας, όταν ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, εξαιτίας της πολιτικής που επιβάλλεται από τα πολιτικά τους κέντρα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Οι αντιδραστικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στα πανεπιστήμια καλά θα κάνουν να σταματήσουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και να γράφουνε «μεσοβέζικα» γράμματα σ όσους θέλουν να μας εξοντώσουν. Να τελειώνουμε με τους πολιτικούς εκφραστές της εξαθλίωσης και του αυταρχισμού, εντός και εκτός των σχολών! Έχει έρθει η ώρα για τις δικές μας μέρες, αρκεί να την αδράξουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου