Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Συντονιστικού σχημάτων Αρ.Εν. για την καταστολή σε βάρος φοιτητών/τριών έξω από τη Νομική

Σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, όλοι και όλες βρεθήκαμε έξω απ' την Νομική ενάντια στα lock-out που έγιναν χθες το βράδυ σε ΑΣΟΕΕ και ΝΟΠΕ. Lock-out,όπου στην περίπτωση του ΝΟΠΕ διέταξε πραξικοπηματικά ο πρύτανης Φορτσάκης με στόχο να εμποδίσει τους φοιτητές είτε να διεξάγουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις είτε να υλοποιήσουν τις ειλημμένες αποφάσεις τους. Προς ενίσχυση της πρακτικής αυτής κλούβες και διμοιρίες είχαν περικυκλώσει τη Νομική αποκλείοντας τους γύρω δρόμους και οι οποίες δεν δίστασαν να επιτεθούν (δις) με ξύλο και χημικά τραυματίζοντας μάλιστα σοβαρά δύο μέλη του ΦΣ Οικονομικού.

Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώνονται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της Κυβέρνησης να εδραιώσει το δόγμα “νόμος και τάξη” τόσο στην κοινωνία όσο και εντός του πανεπιστημίου. Όποιος αντιδρά καταστέλλεται, η πολιτικοποίηση των φοιτητών ποινικοποιείται και οι συλλογικές διαδικασίες δεν αναγνωρίζονται. Βιώνουμε μια ολοένα εντεινόμενη αυταρχικοποίηση στο πανεπιστήμιο που εκφράζεται είτε με security και face control είτε με τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας. Είναι κι αυτό κομμάτι του νέου πανεπιστημίου που μας ετοιμάζουν, του πανεπιστημίου του αυταρχισμού, της εντατικοποίησης, των διαγραφών και της πειθάρχησης, όπου η δημοκρατία είναι πολυτέλεια.

Τα γεγονότα αυτά μας υποδεικνύουν ότι η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει έμπνευση στο σήμερα. Ας βγάλουμε, λοιπόν, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου από το μουσείο της μνήμης, και ας τα κάνουμε φάρο για τους νέους, δικούς μας αγώνες. Τους αγώνες της γενιάς μας.

Αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο όπου φοιτητές διοικητικοί και καθηγητές είναι ισότιμοι, ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό σε όλες της ιδέες, ένα πανεπιστήμιο Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό. Το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στη πορεία σήμερα, 13/11, 17:00 στα Προπύλαια ενάντια στην καταστολή και αύριο, 14/11, 12:00,στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν,
Οι μέρες τους είναι μετρημένες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου