Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ φιλοσοφικής Για τις εκλογές στις 4 Οκτώβρη

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν. Μας λένε πως καλούμαστε να ψηφίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση. Ισχυρή κυβέρνηση όμως, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στις 4 Οκτώβρη, το πιο πιθανό είναι να αλλάξει η κυβέρνηση.
Τα σχέδια τους όμως για το χώρο της εκπαίδευσης παραμένουν ίδια. Οι αντιμεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να μετατρέψουν την παιδεία σε εμπόρευμα και τα πανεπιστήμια σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια.
Στις 4 Οκτώβρη πρέπει να μαυρίσουμε ΝΔ ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ.
Τη ΝΔ γιατί είναι η κυβέρνηση, της λιτότητας και της καταστολής. Αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 16χρονου Μαθητή, που έπνιγαν τις διαδηλώσεις μας στα δακρυγόνα, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία, που ψήφισαν το Νόμο-πλαίσιο, που αναγνωρίζουν τα ΚΕΣ, που έφτασαν τις κοινωνικές δαπάνες στον πάτο, που ευθύνονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, που ρίχνουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και που εν μέσω οικονομικής κρίσης, χαρίζουν δις στις τράπεζες.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει πίσω τους καταστροφικούς νόμους της Ν.Δ, αντίθετα σε κρίσιμα ζητήματα συναινεί με τη Ν.Δ, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την αύξηση της καταστολής κλπ. Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να προτείνει αύξηση μισθών λιγότερο από 0,50 λεπτά την μέρα.
Το ΛΑΟΣ γιατί είναι ένα κόμμα ακροδεξιό, ρατσιστικό, και επικίνδυνο που θέλει να «καθαρίσει» την Ελλάδα από τους μετανάστες
Οι εκλογές είναι άλλη μια μάχη! Και σ’ συτή δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι!
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε. Το παράδειγμα του άρθρου 16, η νίκη που πετύχαμε απέναντι στη κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και ο περσινός Δεκέμβρης δείχνουν ότι μας φοβούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Καραμανλής, αναφέρθηκε στις «συντεχνίες» και στους «ταραξίες» που δεν τον αφήνουν να περάσει τις μεταρρυθμίσεις. Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι έχουμε φωνή, ότι έχουμε άποψη!
ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα, χρειαζόμαστε μια δυνατή αριστερά στη βουλή και στους δρόμους, που θα υποστηρίζει και θα δυναμώνει τους αγώνες μας. Όχι όμως μια αριστερά που στο όνομα της καθαρότητας διασπάει το κίνημα, και φτάνει στο σημείο να συναινεί με την κυβέρνηση, βαφτίζοντας τη νεολαία που αγωνίζεται ως κουκουλοφόρους! Χρειαζόμαστε μια αριστερά ενωτική, που θα στηρίζει τους αγώνες μας, μέχρι τέλους, χωρίς ρεαλισμούς, και «εναλλακτικές» προτάσεις, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κινήματος.
Στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος το φοιτητικό κίνημα είχε στο πλάι του δυνάμεις που εκτός και εντός βουλής στήριξαν τους αγώνες μας, όταν όλοι ήταν εναντίον μας. Αυτές τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς προτείνουμε να στηρίξουμε σήμερα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για να μπορέσουμε αύριο να δώσουμε τις μάχες μας με καλύτερους όρους.

Η Αριστερή Ενότητα προτείνει να στηρίξουμε αυτούς που στηρίζουν τους αγώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου