Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δ.Ν.Τ. = Διεθνής Νεοφιλελεύθερη Τρομοκρατία


Εδώ και μήνες το Πασόκ ορκιζόταν πώς κάνει ότι μπορεί για να σώσει την οικονομία της χώρας. Υποκλίθηκε δηλαδή μεγαλοπρεπέστατα στις αγορές, στις τράπεζες, θέσπισε ήδη μέτρα που επιφέρουν πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο,, μειώσεις των αποδοχών τους, αύξηση της έμμεσης φορολόγησης που πλήττει μόνο τους μισθωτούς εργαζόμενους κ.ά., διατηρώντας στο έπακρο τα κέρδη επιχειρήσεων, τραπεζών, εφοπλιστών. Αφού έστρωσε λοιπόν το χαλί, κάλεσε και το «μηχανισμό στήριξης» Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ να επιβάλλουν νέα σκληρότερα μέτρα και να κάνουν πλέον κουμάντο στις ζωές μας οι ίδιες οι αγορές!!!

• Τι είναι και τι θέλει απ’τη ζωή μας το ΔΝΤ(και το Πασόκ)

Το ΔΝΤ(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ιδρύθηκε το 1944 για να ελέγχει την «τήρηση» της «ελεύθερης οικονομίας» στις δυτικές χώρες। Η αντίφαση όμως είναι πως το ΔΝΤ είναι οι ίδιες οι αγορές καθώς οι εταίροι του είναι οι ίδιοι οι τραπεζικοί όμιλοι που υπηρετώντας τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, ευθύνονται για αυτήν την κρίση!!
Για αυτό και άφησε στην κυριολεξία καμένη γή από όπου κι αν πέρασε!!Ενδεικτικά η Αργεντινή είχε συνολική οικονομική κατάρρευση, καθώς υπό επιτήρηση ΔΝΤ(1998-2001) το ΑΕΠ της μειώθηκε κατά 22% και η Λετονία παρουσίασε εκτίναξη της ανεργίας από 6,2% σε 22% μέσα σε 2 χρόνια «ΔΝΤ-οποίησης»

Οι «όροι δανεισμού» εξάλλου του ΔΝΤ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι όροι(sic) είναι:

-Περικοπή μισθών (13ου και 14ου) στο δημόσιο τομέα.
-Μείωση αποδοχών και στον ιδιωτικό.
-Πάγωμα κατώτατου μισθού.
-Απελευθέρωση απολύσεων.
-Μηδενικές προσλήψεις ακόμα και σε ¨ευαίσθητους¨ τομείς (πχ υγεία, παιδεία).
-Αλλαγή τρόπου υπολογισμού συντάξεων με σκοπό την περαιτέρω μείωσή τους.
-Κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων.
-Αύξηση έμμεσων φόρων.
-Περαιτέρω ελαστικοποίηση των μορφών εργασίας.

Αυτά δείχνουν τα χειρότερα, τα πιο αντικοινωνικά και ταξικά μεροληπτικά(προς όφελος των κυρίαρχων) μέτρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν πως το ΔΝΤ διαλύει οικονομίες, γδέρνει πληθυσμούς, εξαθλιώνει ανθρώπους.
Οι επικλήσεις για «χρέος απέναντι στο έθνος» από ειδυλλιακά τοπία στο Καστελόριζο εγκαινιάζουν την αρχή του τέλους του παραγωγικού ιστού και της οικονομίας της χώρας και ταυτόχρονα την ένταση της επίθεσης σε όλους εμάς, εργαζομένους και νεολαία. Τίποτα δεν είναι πιο ξεκάθαρο από το ότι η ανεργία βρίσκεται ήδη στο 20% και συνεχώς αυξάνεται, θα παίρνουμε σύνταξη στα 70(αν ζούμε), θα πρέπει συνεχώς να αλλάζουμε επαγγέλματα ανάλογα με τις «ανάγκες της αγοράς», να μην έχουμε δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, στην πλήρη και σταθερή απασχόληση, να μην έχουμε δικαίωμα στη ζωή!

Η απάντηση μας όμως πρέπει να είναι δυναμικότερη από ποτέ, η νεολαία και οι δυνάμεις της σε εργασία και εκπαίδευση πρέπει να σταθεί μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι στους ληστές του μέλλοντός της και να θέσει τα θεμέλια για ανατροπή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και πρόταγμα των εναλλακτικών προτάσεων ανατροπής των σημερινών καταστάσεων.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου