Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

το πανεπιστήμιο θα αντισταθεί

Τέσσερεις μήνες μετά την απεργία των διοικητικών, τις μαζικές τους συνελεύσεις, τις περιφρουρήσεις και τις υποσχέσεις εν τέλει του υπουργού για επαναπρόσληψη τους στο πανεπιστήμιο, οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις – απολύσεις από το υπουργείο έφτασαν στα χέρια των εργαζομένων. Αυτή η προφανής αθέτηση των υποσχέσεων του υπουργού (όχι ότι ποτέ είχαμε αυταπάτες ότι θα τηρούσε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του) δεν μπορεί παρά να απαντηθεί από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα με ένα μαζικό νικηφόρο κίνημα διαρκείας.

Ειδικά αυτή την περίοδο που πέρασε είδαμε στην πράξη τί συνέπειες έχουν στις σχολές μας η μείωση του διοικητικού προσωπικού (σχολές χωρίς καθαρισμό, γραμματείες που υπολειτουργούν, το πρόγραμμα εράσμους χωρίς καμία οργάνωση). Φάνηκε όμως και το μεσοπρόθεσμο πλάνο για τη κατάσταση στις σχολές μας στις εσωτερικές εργασιακές σχέσεις (με την εργολαβία του Άκτωρ για τον καθαρισμό στην πανεπιστημιούπολη), στο ανθρώπινο δυναμικό (180.000 διαγραφές από το καλοκαίρι), στην ποιότητα των πτυχίων (εξαγγελία αναθεώρησης του άρθρου 16).

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση και τις πολιτικές τις μέσα στο πανεπιστήμιο δεν μπορεί να μας βρει απαθείς. Σε κοινό μέτωπο με τους διοικητικούς που συνεχίζουν τον αγώνα τους, με όσα μέλη ΔΕΠ αντιλαμβάνονται την επερχόμενη διάλυση των ιδρυμάτων, με τον καθένα και την καθεμία από μας και του φοιτητικούς μας συλλόγους που παλεύει για το μέλλον του, να ορθώσουμε τοίχο στα σχέδια τους. Να μιλήσουμε για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας, που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτό, την ίδια την κοινωνία και όχι εργολάβους, κυβερνητικά επιτελεία και ιδιωτικά κολλέγια.
Είμαστε αυτοί που μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ αύριο 13/5 στην περιφρούρηση 6.30πμ στην πύλη της ούλωφ πάλμε
Και στην πορεία στις 12.00 στα προπύλαια την Τετάρτη 14/5 προς το υπουργείο μεταρρύθμισης

Αριστερή Ενότητα ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου